Velkommen til min blogg. Her vil du kunne følge ferden videre; i hjemmet vårt, livet vårt og aktivitetene våre.















mandag 1. juli 2013

Blåskjellsuppe


I HELGEN var det duket for å lage blåskjellsuppe. Fant en oppskrift for en tid tilbake, og til lunsj på lørdag lagde vi denne lekre suppen. Litt kuttejobb, men ellers enkel og rask å lage. 


Oppskriften vi brukte er her: 

1 kg blåskjell (benytt gjerne ferske i nett)
3-4 små tørka chilli, eller prøv chilli på tube
4 fedd hvitløk
1 bunt hakka persille, gjem halve til slutt
2 stilker hakka selleri
1 stor hakka gulrot
3-4 ss olivenolje
0,5 liter hvit vin
1 beger Cherry tomat
2 ss tomatpure
Salt/pepper

Og slik gjør du: 

Mykne hvitløk, chilli, gulrot, halve persille og selleri i oljen noen minutter. Tilsett vin, kuttede tomater, tomatpure, salt/pepper og kok opp. Ha i vaskede skjell og kok opp til skjellene er åpne. Dryss på resten av persillen like før servering. 
Isteden for vin kan det benyttes fiske buljong, det skal vi prøve neste gang. 



Server med nystekt rundstykker, eller foccacia. Velbekomme og nyt måltidet. 


Trine 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar